8/26/2015

Omia juttuja

Tein tämmöistä teosta jo Leedsissä olessani. En vain saanut sitä valmiiksi, puita kuvailin, filmejä kehittelin ja skannailin. Nyt jotenkin sain säädettyä nää tämmöisen näköiseksi. Oon kyllä ihan tyytyväinen. Että tämmöinen teossarja syntyi tässä näin.
Ulkona on lämmintä, muistivihkot tursuaa tekstiä
on luonnoksia ja ideoita
on to do - listaa
on raportteja
jotakuinkin kaikkea mikä sisältää tietokoneella olemista. Uiminen keskipäivän aikaan piristää aina. Avaa hartiat ja selän.

8/22/2015

Myyntinäyttely

Heippa kaikki!

Tällaista olisi huomenna Tampereella tarjolla tällä kerta. 

Olen tässä vieläkin kellon melkein olessa kymmenen tekemässä viimeisiä myyntiin meneviä kappaleita mustetöitä. Hukkasin jo maaliskuussa pinon piiroksia, jotka mun oli edellisiin myyntiin tarkoitus pistää. Nytkään en niitä löytänyt, enkä ehtinyt kunnolla etsimäänkään. Toivotaan, että eläinpiirrokset löytävät seuraavan kerran myyntitapahtumaan. Sillä yli kolme vuotta sitten mun musteella tekemät eläinpiirokset loppuivat kesken ja innoistuin niitä tekemään lisää, hukatakseni ne.
Nyt on luvassa jotain muuta. Toivotaan, että ensi kerralla on enemmän aikaa ja teoksia joita pistää itseltä myyntiin.
Kannatta tulla katsomaan siellä on monelta eri tekijältä teoksia myynnissä ja hinnat ovat edullisia! Varmasti löytyy jotain kivaa vaikka kotia koristamaan!

8/17/2015

Avajaisjuttuja

Tänään olisi näyttelyavajaisia luvassa Galleria Katkossa 17 - 19!
Tulkaahan kaikki paikalle kykenevät katselemaan ja nautiskelemaan.


8/10/2015

Kesänäyttelyt

Tajusin tässä muutama viikko sitten, etten ollut vielä ehtinyt kesänäyttelyitä kiertämään. Viime vuonna kävin katsomassa PurnunMäntän kuvataideviikot ja Fiskarsin ruukin. Tänä vuonna tosiaan olin niin myöhään liikkeellä, että jäi tasan kaksi sunnuntaita aikaa kiertää kesänäyttelyitä. Edellis sunnuntaina pistäydyimme Purnussa ja Mäntän kuvataideviikoilla. Nyt tänään sunnuntaina melkein jokaisen kesänäyttelypaikan sulkeutuessa, kävimme katsomassa Ars Auttoisen ja Villa Rosaan -näyttelyt.
Harmi, että ehdin näin myöhään näyttelyihin, koska nyt kukaan ei voi matkata tämän kirjoituksen perusteella kesänäyttelyihin... Ensi vuodeksi kannattaa siis pistää paikat muistiin, josseivät siis ole jo entuudestaan tuttuja. En aijo nyt kirjoittaa, mitään arviointa, vain muutamalla sanalla näyttelyistä ja paikoista.
Purnu
Purnu ei ehkä ollut ihan yhtä hyvä, kuin aikaisemmin. Mutta en koskaan ole tähän mennässä vielä ollut tykkäämättä yhdestäkään kesänäyttelystä. Purnu paikkana on todella ihana ja rauhaisa.
Purnun tämän vuoden taitelijat olivat: Antti Arkoma, Enoch Bergsten, Anna Estarriola, Marjatta Hanhijoki, Emma Helle, Sampsa Indrén, Hanna Kanto, Jouna Karsi, Tuomo Laakso, Virve Lilja, Erica Nyholm, Kaija Poijula, Tuomo Rainio, Carita Savolainen, Veikko Saarivaara ja Hanna Westerberg 
Tuomo Laakson maalauksia
Sampsa Indrénin teoksia
Ihastuin eritoteen Indrénin teoksiin! Mutta olihan Purnussa myös muita suosikkejani... Odotin enemmän ulkona olevia teoksia, mutta tällä kertaa ne oli jätetty vähälle, ainoastaan löytyi joka vuotiset Aimo Tukiaisen teokset Purnun nurmi ympäristöstä.
Purnusta ollaan aina jatkettu kätevästi Mäntän kuvataideviikoilla ja niin myös tänä vuonna. Mäntän kuvataideviikot Pekilossa olivat jälleen kerran hyvät.
Mäntän kuvataideviikot
Tämän vuoden näyttelyt Mäntässä olivat kiinnostavia.

Erityisesti mieleeni jäi Dwi Setianton pitkä piirros. Suohpanterrorin teokset ovat kiinnostaneet ja olivat juuri niin hyvä kuin ajattelin. Mukaan läppärin kanteen lähti myös tarra! Olihan siellä, vaikka mitä kiinnostavaa, ei vain tullut otettua juurikaan kuvia, joten muistini on huono ja näyttelymuistikirjanikaan ei juurikaan kerro minulle enempää.

Automatkat Suomen kesässä tuo aina mieleeni lapsuuden kesät. Äiti, isä ja sisko autossa kanssani ja sitten käytiin jos missäkkin. Nyt on tullut hirveä tarve kotimaamatkailuun. Olin niin innoissani, niin kaunista. Aurinko, vihreää, peltoja, järvi ja vanhoja maalaismaisemia.
Matkalla Auttoisille löysimme sattumalta mukavan kahvilan matka varrelta...

Palsan mylly! Ihan todella kaunis paikka pysähtyä. Paikassa oli myös museo minne emme matkanneet. Mutta kahvi ja pulla oli maistuvaa ja ympäristössä sielu lepää. Suosittelen todella lämmöllä tätä paikkaa, jos on näillä nurkilla kesä aikaan liikenteessä.
Ars Auttoinen
Tämän kesän taitelijat: Vera Arjoma, Paula Lehtonen, Teemu Mäki, Riikka Toivonen, J.A. Juvani, Jenny Suhonen, Vappu Rossi, Leena Kela, J-P Köykkä, Annika Dahlsten, Kati Åberg, Venla Helenius & Anniina Ala-Ruona, Taneli Rautiainen, Liisa Ahola & Veera Salmio, Pilvi Ojala, Enni Suominen, Elina Autio, Pauliina Kaasalainen, Corinna Helenelund, Johanna Lecklin
Moni taitelija oli minulle tuttuja ja osa teoksista oli myös jo nähtyjä. Vanha koulurakennus on hyvin mielenkiintoinen paikkana, tykkään rakennuksen pinnoista ja tunnelmasta. Kesänäyttelylle todella hauska paikka, mutta myös ehkä hieman haastavakin.
Väkeä riitti näyttelyssä, näin viimeisenä aukiolo päivänä. Tuntuu niin oudolta, että kesänäyttely kohteet sulkevat jo ovensa ja pitää taas alkaa odottaa ensikesään. Mihin se kesä meni? Tuliko se edes koskaan?
Matka jatkui kohti Orimattilaa...
Ennen Orimattilaa piti kuitenkin pysähtyä syömään. Oltiin kuultu paljon juttua Lahdessa sijaitsevasta huoltoasemasta, josta sai jenkkihamppareita. No sitähän sitä pitikin lähteä testaamaan.
Vegehamppari oli hyvää, mutta annos oli niin iso, että olin siitä täynnä koko loppupäivän. Sekä bataattiranskikset niin suolaisia, että tuli juotua paaaljon vettä matkan varrella. Mutta kiva idea, hyvä pikaruoka ravintola ruoka ja mukavan näköinen ulkoapäin. Väkeä oli niin paljon, että paikasta ei oikeen saanut hyvää kuvaa! Pika kievariin, jos tuhteja hamppareita mieltää!
Villa Roosa
En ollutkaan koskaan ennen käynyt Villa Roosassa, vanhassa huopatossutehtaassa. Villa Roosankin näyttelystä löytyi monta tuttua teosta ja taiteilijaa. Moni suosikki taitelijoitani samassa paikkaa yhtä aikaa. Näyttely oli jotenkin hyvin pieni, olin jotenkin viimeisten teosten äärellä hämmentynyt ja yllättynyt, "ai tässäkö tämä olikin". Olisin mielelläni katsonut lisääkin!

Seuraavaa autoili retkeä odotellessa. Kohteena tulee varmasti olemaan nyt sitten museot, joihin pääsee museokortilla! Tarkoituksena olisi vielä lähipäivinä tehdä vähän pidempi retki itään päin ja kierrellä siellä kaupunkeja.