10/11/2015

Museokortteilua

Museokorttiini hurahtaneena olen nyt käyttänyt sitä taas monessa paikassa, aikseimminlistaamieni museoiden lisäksi. Käväisin joitain viikkoja sitten Helsingissä museokortteilemassa ja tällä kertaa galleriakierroksen lomassa käväisin Kiasmassa ja Ateneumissa.
Ajattelin nyt vasta kirjoittaa juttua, kun minun siellä ollessani siellä ei ollut minulle uutta kuin Jani Leinosen; Tottelemattomuuskoulu, jota voin kyllä suositella. Tänään puolestaan aukesi kaksi uutta näyttelyä Markus Heikkerö ja Eri mieltä.
Odotan itse innolla, että pääsen nää näyttelyt katsomaan! Eri mieltä näyttelyä odotan, sillä kantaa ottavat teokset ovat aina kiehtovia sekä inspiroivia. Enää en tiedä kuinka monesti olen museokorttiani käyttänyt, mutta olen yhä sitä mieltä, että se on virkistävä uutuus museoille ja itselleni hinta oli mielestäni halpa siihen nähden miten paljon pidän museoissa käymisestä. 
Ateneumissa puolestaan kävin katsomassa Tarujen kansat näyttelyn, josta pidin kovasti sillä vanhat eteenkin pohjoismaiset sadut ja niiden kuvitukset kiehtovat minua. Seuraavaksi Ateneumilla on vuorossa Henri Cartier-Bressonjota myös odotankin jo. Hän oli viime vuosi sada merkittävimpiä valokuvaajia. Onkin jo vähän aikaa valokuvanäyttelyistä missä olisin ollut. Ensi kuussa siis on selvästi taas Helsinki ja museot listalla. 

10/08/2015

Taivaan tarkkailua

Olen tässä viime vuodet ollut hyvin innoissani siitä mitä taivaalla tapahtuu...Tähtitiede on alkanut todenteolla kiinnostaa ja Ursan nettisivut ovat alkaneet tulla tutuiksi. Viimeaikaisia auringon pimennys, kuun pimennys, superkuu ja verikuu sekä revontulet ja tähdet noin muuten. Tämä kaikki taisi saada alkunsa vuonna 2011, kun katselin mökkimme lauturilla lokakuussa tähdenlentoja. Siitä lähtien on tullut seurattua uutisia milloin on perseidit liikenteessä tai jotain muuta tapahtuu.
Ohessa jotain nappattuja kuviani tarkkailu retkiltä taivaalle.
Kolme esimmäistä kuvaa ovat keväältä auringon pimennyksestä Leedsissä.






10/05/2015

Opinnäytetyön aloittamista

Opinnäyte työn huumaa, vai miten sitä sanoisi. Aloitin tämän pohdinan jo todella aikaisessa vaiheessa, sillä viime syksynä vaihdossa ollessani eräällä luennolla innostuin niin kovin erään taitelijan teoksista. Se toimi potkuna ajatuksen kululle, joka muhi päässäni pitkään. Siitä muodostui aivan jotain muuta, kun alunperin edes suunnittelin. Monet asiat tulevat vastaan, kuten aikataulu, raha ja resurssit. 
Tällä hetkellä olen kovin innoissani, niin taiteellisesta kuin kirjallisesta osuudesta. Kuvassa olevasta kirjapinosta saattaa päätellä paljon tulevasta.  Kirjontaa tulee minun opinnäytetyöni sisältämään ja toivottavasti paljon. Haluamani budjetti on mennyt läpi ja ensi viikolla alkaa lanka- ja kangas hankintojeni lähempi tarkastelu. Voi pojat, miten odotankaan sitä konkreettista tekemistä!
Kirjonta kirjoista ei oikeastaan kauheasti ollut hyötyä, sillä tekniikka on jo entuudestaan tuttu, mutta olen innokas raijaamaan kotiin kirjastosta kirjoja yleensä ihan turhaan... outo tapa sekin. Teen myös opinnäytetyöni kirjallisen osuuden niin, että siihen liittyy kirjonnan tutkimista. Olen siis viettänyt aika paljon aikaani nenä kiinni kirjoissa ja tiedonhakua tehden.