12/23/2017

Joulun desingtori

Joulun designtorin Rajataiteen myyntinäyttelyn tunnelmia.
Joulun taiteilijana oli Anna Pekkala!






12/05/2017

Designtori tulee taas

Designtorin joulu järjestetään Pakkahuoneella 9-10.12.
kello 11 - 17. Joulun tori on kaksi päiväinen, lauantai ja sunnuntai.
Mukana jälleen kerran myös Galleria Rajatilan myyntinäyttely ja kuratoima taiteilija!




12/03/2017

Joulubasaariin!

Kello käy jo lujaa ja huomenna pitäisi aamulla suunnata laittamaan myyntipöytää esille Telakan joulubasaarille. Tein tossa myyntilistaa, laskin pohjakassaa ja pohdin jos jonkinlaista.
Myyntiin olisi tarkoitus laittaa koruja, kortteja, kalentereita, piirroksia, valokuvia, grafiikan vedoksia ja vaikka mitä! Kannattaa siis tulla katsomaan mitä kaikkea sieltä löytyykään.


Ravintola Telakka, toinen kerros
Tullikamarinaukio 3

Basaari on auki 11-20
Tapahtuma on ilmainen

















Mitä on tekeillä

Olen teoksien sijaan tehnyt nyt pari viikkoa erilaisia koruja. Se on ollut kivaa ja hyvää vaihtelua teosten tekemiselle, joka on ollut ehkä välillä myös hieman jumissa. Kirjontaa en kuitenkaan ole hyllänyt, vaan olen kirjoen tehnyt rintaneuloja ja muita vastaavia. Jäniksen käpäliä olen kirjonut muutamia. Sekä jäniksen pään. Olen käyttänyt tällä kertaa helmiä ja paljetteja, koska ne on ihan super siistejä juttuja! Pohjana olen pitänyt erilaisia huopia, mitä olen kotoa löytänyt.


Aloin tekemään näitä kirjottuja koruja vain liia myöhään, eikä monikaan kerkeä valmistumaan joulubasaariin. Ensi kerralla koitetaan paremmalla tuurilla ja ajoissa saada tehtyä useampiakin vaihtoehtoja. Luonnoskirjassa olisi kyllä useampikin kirjonta suunnitelma odottamassa toteuttamista. Tekniikka vaan kun on kohtuu hidas ja aikaa ei aina ole vain pelkään kirjomiseen.

Seuraavaksi yritän opetalla miten onnistua kirjomaa light effects (metalli) muliini langoilla. Niiden käyttöä on ollut ainakin minulle super haastavaa ja hermoja raastavaa. En ole vielä tutkinut asaa kunnolla miten niillä saisi isompia alueita tehtyä ja onko niille joku otollinen materiaali mihin niillä olisi järkevintä kirjoa. 



11/23/2017

House games

Jyväskylässä alkoi viime viikonloppuna House Games- näyttely. Se on hieman poikkeuksellinen nykytaidenäyttely, teokset ovat esillä kodissa ja ikäänkuin osa kotia. Kissankulta kollektiivi saa olla mukana aivan huikeassa viikon kestävässä House Games triennaalissa teokseellaan Lähtöjä!
Tapahtumaan voit tutustua tapahtuman nettisivuilla: House Games Triennial. Sieltä löytyy myös jäljellä oleva ohjelma. Näyttely on avoinna vielä 24.-25.11. perjantaina sekä lauantaina.




Täältä pääset kuuntelemaan Ylen radio haastattelun ennen näyttelyn aukeamista viime lauantaina:
Ylen radiohaastattelu ja täältä löytyy Keskisuomalaisen lyhyt juttu Nykytaidenäyttely kotona – House Games on esillä lauantaihin saakka Puistokadulla .

11/19/2017

Kirjontateoksia


Telakan joulubasaari ja Designtori lähenee ja olen väsäillyt vähän jotain pienempiä teoksia. Tässä kolme kirjonta työtä mitkä olen tehnyt näitä varten. Käytin parrakkaan miehen tekemiseen mallina vanhaa mustavalko valokuvaa. Teoksen nimeksi tuli Majakanvartija ja kissa. Sitten tuli Sukeltaja ja Uimarit. Voi olla, että Niitä tulee vielä lähiviikkoina lisää. Katsotaan, mitä ehdin tässä työstää. Ensi viikko pitäisi olla hullun myllyn viikko väkertämisen suhteen. Postikortteja ja tarroja on lähtenyt painoon, sekä kalenteripohja lataa tällä hetkellä painoon lähteäkseen. Eli niistä varmaan noin 10 päivän kuluttua juttua, kun ne saan käsiini! Monena vuonna on pitänyt tehdä kalenteri itse, mutta se on jäänyt. Nyt aloitin seinäkalenterilla, josko ensi vuonna sitten olisi sen lisäksi myös taskukalenteria. 



Uimareille kehysvarastostani ei ole vielä löytynyt sopivia kehyksiä, mutta heidänkin olisi tarkoitus saada kehykset ympärilleen. erityisesti itse pidän laatikko kehyksistä. Pidän todella paljon kehystämisestä, mutta en ole löytänyt aivan kaikkia materiaaleja niin helposti kuten taakse tulevia kiinnityslenkkejä, jotka ovat pieniä "D-lenkkejä" tai  "8-lenkkejä". Jos jollain on tieto mistä niitä saisi helposti hommattua vinkatkoon minulle!



11/18/2017

Takaisin kesään


Nyt matkataan takaisin kesään. En ole päivittänyt vielä kuvia miltä Kissankulta kollektiivin teos Overgrow näytti pitkin kesää Ympäristötaiteen näyttelyssä Tuusulassa. Tässä kuvia noin puolesta välistä näyttelyä, kun kasvit olivat lähteneet kasvamaan pienien talojen sisällä.






Tässä ihania täyteläisiä kuvia purkupäivältä, kun kasvit olivat vallanneet talot! Ja lopussa kukkaset ja talot oli koottu nippuun ja olivat valmiit matkaamaan säilytettäväksi tulevaa varten.






Kasvien ja Kissankulta kollektiivin prosessia voi seurata instagramissa @kissankultakollektiivi!


11/05/2017

Miekkari kuvia

Tässä pitkästä aikaa pieni kuvapostauskin. Keskustorilla lauantaina 21.10. kokoontui natsien vastainen mielenosoitus. Tässä kuvia päivän tapahtumista, filmillä olevia kuvia en ole vielä kehittänyt, joten palaan varmaan uudella postauksella filmiltä löytyvistä kuvista.














11/01/2017

Luonnoskirja työskentely


Kesän aikana olen koittanut ottaa tavakseni takaisin luonnoskirja työskentelyni. Piirrellä vailla paineita kaikenlaista. Minulle on toisinaan todella vaikeaa työskennellä rennosti luonnoskirjan äärrellä ja pitää ajatukset vain siinä, että tekisin sitä rennosti enkä yrittäisi liikaa. Viime aikoina taiteellinen työskentelyni on ollut aika lukossa ja hankalaa.


Teosten tekemiseen muodostuu toisinaan jokin kummallinen kynnys. Mielessäni ja muistikirjoissani on sekamelska ideoita ja tekotapoja, mutta niiden hiominen on ollut se kaikkein haastelijainvaihe. Tein lähes kaksi vuotta samaa teosta. Sillä jatkoin vielä melkein vuoden verran kirjailtuja unikuvia lopputyöhöni. Nyt olen alkanut työstää uusia ja tehdä materiaalikokeiluita. Tuntuu, että vihdoinkin monen kuukauden jälkeen ajatukset selkenivät ja teoksista alkoi hahmoittua kokonaisuuksia.