4/01/2024

Paluu blogin pariin – ajatuksia ja suunnitelmia

Pitkän hiljaiselon jälkeen olen palannut blogini pariin. Kun aloitin bloggaamisen vuonna 2008, sekä ajatukset että koko blogimaailma olivat täysin toisenlaisia. Viime vuosina olen huomannut, että kirjoittamiseni on jäänyt vähäiseksi. Tämän takia halusin herätellä itseäni kirjoittamaan enemmän, jotta se ei tuntuisi enää niin vaikealta.

Viimeisten vuosien aikana olen opiskellut useamman tutkinnon ja opintokokonaisuuden. Muutama vuosi sitten avoimen yliopiston kurssilla käytiin läpi Web 2.0:n merkitystä – kuinka paljon internet ja sisällöntuotanto ovatkaan muuttuneet. Web 2.0 edustaa sosiaalisempaa lähestymistapaa sisällön tuottamiseen ja jakeluun, korostaen avointa kommunikointia ja tiedon vapaata jakamista. Vaikka oma blogihistoriani on ollut suhteellisen vaatimatonta, olen aina arvostanut vuoropuhelua lukijoiden kanssa.

En siis toki aio puhua nyt enempää web teknologioista tai sovelluksista, vaan vain todeta, että ajat ovat todella paljon muuttuneet. Viime aikoina, mielenkiinnosta googlasin "blogien merkitys vuonna 2023" ja "blogien kirjoittaminen 2020-luvulla". Haku paljasti trendien ja markkinoinnin korostumisen sisällöissä, mutta myös yksinkertaisia ohjeita ja tietoa bloggaamisen hyödyistä. Näiden pohdintojen myötä muistelin, kuinka blogit aikanaan olivat enemmänkin henkilökohtaisia päiväkirjoja. Itse en tavoittele suuria lukijamääriä, vaan haluan jälleen kirjoittaa omaksi ilokseni ja kehittää kirjoitustaitoani.

Haku: Blogien merkitys vuonna 2024

  • sisältömarkkinointi 2024
  • markkinoinnin trendit 2024
  • hakukoneoptimoitu sivu vuonna 2024
Lähes jokaisessa ensimmäisten sivujen linkeissä toistui sana trendi, jotka opastivat sinua miten tehdä markkinointia, eikä niinkään keskitytty vastaamaan siihen millaista blogien kirjoittaminen on vuonna 2024.

Haku: Blogien kirjoittaminen 2020-luvulla
Tässä nopea katsaus siihen, mitä sain vastaukseksi pohdinnoilleni siitä, mitä blogista ajatellaan tänä päivänä. Itse kuulun edellä mainitussa linkissä viitattuihin "henkilökohtaisiin tilannetilityksiin", joita voidaan tehdä myös ammattimaisesta näkökulmasta, tai sitten se voi olla jotain aivan muuta. En välttämättä aio hakea tiettyä lokeroa tai tavoitella suuria lukijamääriä, vaan haluan kirjoittaa jälleen omaksi ilokseni, löytää uudelleen innostuksen kirjoittamiseen ja kehittää sitä.

Ylemmän korkeakouluasteen kirjallinen osuus osoitti minulle, kuinka haastavaa kirjoittaminen voi olla, erityisesti kun lukivaikeudet vaikuttavat prosessiin. Tavoitteenani on tuottaa kiinnostavaa sisältöä ja kehittää kirjoittamistani.

Mitä jatkossa ajattelin tänne kirjoitella?

Jatkossa aion keskittyä enemmän taiteeni tekemiseen, mutta myös kirjoittaa teoreettisempaan sävyyn käyttämistäni tekniikoista ja materiaaleista. Paluu varhaisiin kiinnostuksen kohteisiini, kuten pukeutuminen, on myös suunnitelmissa. Maailmanlaajuiset muutokset vaatekulttuurissa ja -teollisuudessa ovat herättäneet halun tuoda esiin kestävämpiä valintoja ja ympäristönäkökulmia. Aion myös jatkossakin käsitellä muita ammatillisia aiheita blogissani.

Toivottavasti pysyt mukanani tällä matkalla kohti uudistunutta ja entistä syvällisempää sisältöä.






Kuva ei liity postaukseen, mutta se löytyi blogikuvien arkistosta vuodelta 2010.