9/02/2015

Kulttuuritiellä


Matkasin viimeisellä lomaviikollani siskoni kanssa Länsi-Kymin kulttuuritiellä. Tykkään kohteista, mitkä muiden mielestä saattavat olla outoja, eikä niinkään kiintoisia. Monet ihmettelevät, että miksi haluan vierailla, jossain kaupungissa, koska ei siellä ole mitään. Kotimaamatkailu on nyt jonkin aikaa kiinnostanut minua taas uudelleen ja se on saanut ajatuksia uusista taideprojekteista, mitä jatkossa olisi mielenkiintoinen tehdä.
Länsi-Kymin kulttuuritiellä kuljetaan Loviisasta Iittiin. Reitti on viitoitettu punahattuisilla linnunpelättimillä. Jos on kiinnostunut lähi- ja luomuruuasta siihen liityviä paikkoja matkan varrella on runsaasti. Maatila-, kala- ja taimitoreja, sekä viinipuoti ja kotijuustola. Reitiltä löytyy myös useita ihania vanhoja kahviloita sekä noutopöytiä. Reitin varrella on kesäaikana myös erilaisia tapahtumia. Itse olin niin myöhään liikenteessä, että tapahtumat oli jo hieman menneet ohi, joten ensi kesää odotellessa.
Esitteessä on merkattu kartalle mistä löytyy mitäkin kohteita ja merkattu mihin ainakin todella kannattaa tutustua. Itse vierailin eritoteen legendaarisella Gulf huoltoasemalla, joka on aito 1960-luvun tunnelma.




Vierailin myös Strömforsin ruukilla. Sieltä löytyi näyttelytiloja, ravintola, pajoja ja pikku putiikkeja. Sääli, että kesäkausi oli jo loppu jo ja ruukista ei saanut ihan kokonaista kuvaa. Vaikutti kivala paikalta, jos olisi ollut parempi sää ja paikat paremmin auki. Reitin varrella on kivasti pieni B&B ja majataloja, jossa voi tarvittessa yöpyä.



Pysähdyttiin myös kauniissa Loviisassa, mistä löytyi kivoja kirpputoreja. Löysin itselleni keltaisen sadetakin saiteisen Loviisan kaduille.