12/29/2016

Kuvien kanssa työskentelyä

Olin suunnitellut tekeväni ensi vuodelle taskukalenteria, mutta sen taitto jäi viime tippaan, enkä ollut vielä aivan varma millaisen siitä haluaisin, niin kalenteri jäi sitten tekemättä. No, nyt on edessä koko vuosi, tehdä sitten vuodeksi 2018 uusi kalenteri ja hiota siitä juuri sellainen kuin sen pitäisi olla. Ala puolella on teoksiani, kuvakollaaseja, joita suunnittelin käyttäväni kalenteriin. Voi kuitenkin olla, että ks. teokset eivät sitten päädykkään kalenterin sivuille lainkaan. Kyseiset teokset kantavat nimiä: Family album ja niitä löytyy muutama lisää sivuiltani. Jokaiseen kokonaisuuteen liittyy sukuni historiaa. Kuvat ovat perhe/sukualbumeista poimittuja. Ja niitä tulee jatkossa olemaan vielä lisää. Työn alla on useampikin vanhoista valokuvista tuleva kokonaisuus. Vielä alempana olevat puupinnalle tehdyt kollaasitkin kuulevat tavallaan samaan sarjaan. Nekin ovat osa perheeni ja sukuni historiaa. 











Chado Teepood

Tallinnan vanhasta kaupungista löytyy aivan mielettömän suloinen pieni teekauppa Chado. Viimeksi syksyllä, kun vierailin siellä ostin muutamia erilaisia teesekoituksia, jotka kiehtosivat minua. Yksi niistä oli Kaktuse-Viigimarja (kaktus-viikuna) vihreä tee. Tee on todella maistuvaa ja raikasta.  Teekaupan nettisivuilla kuvaillaan tee tällä tavoin:


 "This pleasing blend marries the delicious flavours and essences of Chinese green tea with the sweet flavour of cactus - a unique combination of pear, melon and caramel! It’s guaranteed to make you smile. Also in this blend are delicate orange blossoms (used for stimulating the breakdown of fat and to treat circulatory problems) and lemongrass (used as a stress-reducer and a liver and kidney detoxifier)."





Ennen joulua kävimme Tampereen joulutorilla ihastelemassa kaikkea kaunista, eteenkin käsintehtyä. Kierros meni lähinnä ihastellessa ja pari pientä juttua ruokapuolelta tuli lahjaksi hankittua. Kuvassa kuitenkin näkyy hupainen Design Pylsyn pussukka. Olen kaivannut puhelimelleni pussakkaa ja katsoin kyseistä pussia jo kädentaidot messuilla. Mutta nyt vasta se tarttui joulutorilta mukaani. Kuvassa näkyy myös eräänä iltana tv:tä katsoessani kutomani pääpanta. Halusin tehdä jotain käsityötä tv:tä katsoessani ja tein tämän pannan.



12/15/2016

Grafiikan löytäminen uudestaan

Olen jo pitkään intoillut, että haluan tehdä taas taidegrafiikkaa. Oikeastaan koko taideopintojeni ajan. Porin taidekoulussa opiskellessani sain kipinän, joka on jäänyt taka-allalle (kuudeksi vuodeksi) turhankin pitkäksi aikaa. Syksyllä aloin tekemään kartonkigrafiikkaa. Aloin tekemään vanhoja luonnoksia, mitä olin aikoinaan grafiikkaa varten piirtänyt, olin tutkinut hyönteisiä ja jugend eli art nouveau tyyliä. Halusin käyttää laatan kulmissa jugend henkisiä kulmakoristeita. Niistä syntyivät sitten ensimmäiset vedokset.





Sen jälkeen olen tehnyt muita luonnoksiani laatoiksi ja valinnut minua kiinnostavia piirros aiheita. Osaan tehnyt tausta tutkimusta. Kuten kallojen kohdalla on valikoituneet tietyt lammaslajit. Tutkin lampaiden sukuun kuuluvia lajeja ja eteenkin luonnonvaraisia lammaslajeja. Jonka jälkeen päädyin katsomaan Punaista kirjaa, johon on merkitty mm. uhanalaisuus luokitukset lajeille, luin tiettyjen lajien uhanalaisuustilanteita ja vaivuin todella syvälle näihin tilastoihin. Niiden tutkiminen oli niin mielenkiintoista, että varmasti jatkossa teokseni käsittelevät Punaisesta kirjasta pohjautuviin kauheuksiin, miten lajeja alkaa olla kuolemassa sukuputtoon. Ja miten se pelottaa minua.





Kissojen kohdalla ei ollut niin laajaa taustatutkimustyötä, vaan kissat syntyivät jostakin. Olemaan hämmentyneitä viikonloppukissoja. Kyseiset kehystetyt vedokset olivat myös Rajataiteen myyntinäyttelyssä. Pidän tuosta valkoinen-musta-valkoinen-musta kehystyksestä itse todella paljon, se luo teokseen jännän tunnelman. Kehystin teokset niin oikeaoppisesti, kun minut on opetettu kunnolliseen paspis pahviin, teippasin happovapaalla teipillä vedokset ja laitoin väliin happovapaan kartongin. Sekä liimapaperilla kiinni, ripustus lenkit ja rautalanka jäi laittamatta, koska en ehtinyt niitä hankkimaan. Nyt aijon vielä kaikkiin lisätä sellaiset! 

Nätisti ja kestävästi kehystäminen on super hauskaa hommaa ja lopputuloksesta tulee mielestäni arvokas. Riippuu totta kai työstä mitä kehystää, että sopiiko kehystystyön henkeen. Kyseiset teoksetkin vaihtoivat omistajaa, mikä lämmittää minun mieltäni! 





12/14/2016

Galleria Rajatila ♥ Desingtori





 Tämän joulun designtori oli viime viikonloppuna ja mukana oli myös jälleen kerran Rajatilan myyntinnäyttely, kaikkien muiden upeiden designtuotteiden rinnalla. Designtori oli tällä kertaa kaksipäiväinen ja teokset olivat entistä paremmin esillä. Mukana olleiden taiteilijoiden lisäksi myös Laitapuodilta mukaan valikoituneita julkaisuja ja postikortteja! 

Tällä kertaa Deisgntorin taitelijana oli Liisa Tarleena Öhman. Jonka työt olivat esillä Pakkahuoneen sisäänkäynnillä. Seuraavaksi aloitetaankin valmistautumaan 


Kysy ihmeessä lisää, jos joku/jotkin kuvissa olevat teokset alkoivat kiinnostaa sinua! :) 

Myyntinäyttelyn taitelijat:

Anna Pekkala, www.annapekkala.com
Emmi Kallio, www.emmikallio.com
Niina Kiiveri, www.niinakiiveri.net
Sanna Maria Paananen, www.sannamariapaananen.com
Sanna Saarreharju, sannasaarreharju.tumblr.com
Senni Uusikartano, www.sennialeksandra.com
Sofi Häkkinen, www.sofihakkinen.com
Tero Ulvila



12/13/2016

Solarigrafian tuloksia

Kerroinkin loppukesästä ryhtyneeni tekemään solarigrafiaa. Ensimmäiset tulokset otin noin 100 päivän jälkeen. "Lapsuus muistoni"/ "Childhood memories" -kuvasarjan kuvat ovat solarigrafian menetelmällä toteutettuja kuvia lapsuuden maisemista, jotka ovat minulle henkilökohtaisesti merkittäviä.

En nyt tähän päivitykseen kirjoita enempää teoksen lähtökohdista tai teostekstiä. Mutta jo nimet ja kuvat kertovat varmasti puolestaan, mistä on kyse.

"Koti" valoitusaika 93päivää. 13.07.- 14.10.2016


 "Mummola", valoitusaika 93päivää. 13.07.- 14.10.2016



"Rantakallioni", valoitusaika 93päivää. 13.07.- 14.10.2016



"Pelto, joka vie mummolaan" valoitusaika 96 päivää, 12.08.-16.11.2016  



Puhuin aiemmin, että voisin laittaa vielä edellisiä postauksia kattavamman ohjeen Solarigrafian tekemiseen. Se jää ikävä kyllä nyt tästäkin postauksesta vielä pois, mutta teen sen joululoman aikana!
Tässä vielä linkit edellisiin postauksiini Solarigrafia ja Solargrafiaa osa kaksi. Jossa puhuin paljon jo siitä miten kyseiset kuvat on toteutettu. 

Kysyinen kuvaprojekti on jäänyt vähän muiden teosten ja projektien jäljiltä taka alalle. Se elää nyt omaa elämäänsä kun yhä vieläkin on kameroita useampi valottumassa ja suunnitelmissani on laittaa joululoman aikana jo pois otettuihin neulanreikäkameroihin uudet kuvat valottumaan.