1/23/2018

Uuden teoksen parissa lukkojen avaamista



Uuden vuoden kuulumiset, edellisessä postauksessani kerroinkin miten kirjonnastani tehtiin juttu Aamulehteen. Suunnittelin, että nyt yritän vähän aktiivisemmin päivitellä kirjonta juttujani, mutta nyt käsittelen kylläkin seuraavaa teostani. Tai seuraava on harhaanjohtava termi, sillä teen teoksia yleensä useampia samanaikaisesti. Toisinaan prosessi toisen teoksen kanssa tyssää täysin, niin jatkan toisen teoksen parissa. Tämä kirtokulku jatkuu aika pitkään. Kunnes olen tyytyväinen teoksiin. 

Olen edelleen työstänyt kirjonnan, valokuvan ja grafiikan parissa. Nyt olen tehnyt kuvasiirtoja kankaalle, josta olisi tarkoitus muodostua jonkin kaltainen tekstiiliveistos. Olen pyöritellyt ideoita mielessäni ja pohti haluanko kirjoa siihen jotain päälle. Nyt näyttää siltä, että teos näyttää hyvältä ilman kirjailuakin ja että liika voisi olla liikaa. 


Olen koittanut saavuttaa tekemiseeni tietynlaista rentoutta ja tehdä ja väkerrellä sellaisten teosten ja materiaalien parissa mitkä tuntuisivat mukavilta, eivätkä toisi kauheita paineita. Mitä esimerkiksi piirtäminen on minulle tällä hetkellä ollut. Joten grafiikan tunnilla vedostettavan kuvan luonnostaminen on ollut hyvin vaikeata, tai seuraavien kirjottavien kuvien tekeminen on tuottanut suorastaan välillä ahdistusta. Haluaisin päästä eroon piirtämiseen liittyvästä ahdistuksesta. Pitäisi piirtää vain enemmän, ja ehkä vain ensin luonnostella näkemäänsä, eikä istua ja miettiä mitä haluaisin tehdä. 


Hurahdin myös joululomalla bullet journaliin. Aloin jo loppu kesästä tehdä ensimmäistä, mutta ei se lähtenyt niin hyvin liikkeelle. Uusi vuosi ja uudet kujeet. Kalenterin tekeminen kokonaan itse ja sinne kaikenlaisten asioiden kirjaaminen on todella mielekästä, ainakin toisinaan. Tämä on vain tällainen sivu homma, mitä teen vailla paineita. Laatikoissani on niin paljon vanhoja tarroja, joita aikanaan on tullut keräiltyä, ja se sai vähän kyllä täydennystäkin, niin miksipä ei vähän tarra huumassa askartelujakin voisi iltojen ratoksi tehdä. 

1/02/2018

Vuoden 2018 käsityötekniikka, KIRJONTA

Taitoliitto on valinnut toiseen kertaan vuoden käsityötekniikan. Vuoden 2017 tekniikka oli makramee ja tulevana vuonna 2018 tekniikka on kirjonta. Vallan mainio juttu! Kirjonta onkin viime vuodet ollut valtavassa nosteessa niin Suomessa kuin maailmalla.



Itselleni kirjonnan uudelleen tuleminen tapahtui maagisesti ennen vaihto-opintojani siinä 2013-2014. Olin jollain tapaa kyllästynyt valokuvaamiseen, videon tekemiseen ja kaipasin taas käsillä tekemisen pariin. Maalaus ei ollut oikein juttuni, niin aloin valokuvauskurssilla soveltaa kuvaan mukaan lankaa. Kotona tottakai tuli kirjottua vuosien varrella kaikenlaista pienempää. Mitä nyt en varsinaisiksi teoksiksi laskisi. Eri toteen innostuin vuonna 2014 kun Intac projektiksi aloin erään kanadalaisen opiskelijan kanssa tekemään Sew-cial media -teosta.  Tykkäsin todella paljon teoksen ideasta, johon voi tutustua linkin kautta.




Kirjonta on niin älyttömän monimuotoinen tekniikka ja olen kyllä täysin hullaantunut siihen. Olenkin ajatellut, että kirjoittelen blogiini tämän vuoden aikana erilaisia vinkkejä ja ohjeita kirjontaan. Otan vastaan ehdotuksia ja kysymyksiä aiheesta ja pyrin parhaimpani mukaan vastaamaan oman osaamiseni kautta tai ottamalla selvää!

Taitoliitto lupailee, että kirjonta tulee näkymään monipuolisesti heidän ohjelmistossaan ja jutuissaan. Joten kannattaa seurailla heidän nettisivujaan ja huomioiden eritoteen oman asuinalueen Taitoyhdistykset ja heidän toimintansa.

Olen kirjoitellut tätä postausta jo tovin. Joten lehtijuttu aiheesta julkaistiin myös jo eilen, jonka voi käydä lukemassa tästä!