1/02/2018

Vuoden 2018 käsityötekniikka, KIRJONTA

Taitoliitto on valinnut toiseen kertaan vuoden käsityötekniikan. Vuoden 2017 tekniikka oli makramee ja tulevana vuonna 2018 tekniikka on kirjonta. Vallan mainio juttu! Kirjonta onkin viime vuodet ollut valtavassa nosteessa niin Suomessa kuin maailmalla.



Itselleni kirjonnan uudelleen tuleminen tapahtui maagisesti ennen vaihto-opintojani siinä 2013-2014. Olin jollain tapaa kyllästynyt valokuvaamiseen, videon tekemiseen ja kaipasin taas käsillä tekemisen pariin. Maalaus ei ollut oikein juttuni, niin aloin valokuvauskurssilla soveltaa kuvaan mukaan lankaa. Kotona tottakai tuli kirjottua vuosien varrella kaikenlaista pienempää. Mitä nyt en varsinaisiksi teoksiksi laskisi. Eri toteen innostuin vuonna 2014 kun Intac projektiksi aloin erään kanadalaisen opiskelijan kanssa tekemään Sew-cial media -teosta.  Tykkäsin todella paljon teoksen ideasta, johon voi tutustua linkin kautta.




Kirjonta on niin älyttömän monimuotoinen tekniikka ja olen kyllä täysin hullaantunut siihen. Olenkin ajatellut, että kirjoittelen blogiini tämän vuoden aikana erilaisia vinkkejä ja ohjeita kirjontaan. Otan vastaan ehdotuksia ja kysymyksiä aiheesta ja pyrin parhaimpani mukaan vastaamaan oman osaamiseni kautta tai ottamalla selvää!

Taitoliitto lupailee, että kirjonta tulee näkymään monipuolisesti heidän ohjelmistossaan ja jutuissaan. Joten kannattaa seurailla heidän nettisivujaan ja huomioiden eritoteen oman asuinalueen Taitoyhdistykset ja heidän toimintansa.

Olen kirjoitellut tätä postausta jo tovin. Joten lehtijuttu aiheesta julkaistiin myös jo eilen, jonka voi käydä lukemassa tästä!