3/29/2018

Näyttely Café Gopalissa

Myrkyttömän grafiikan näyttely Café Gopalissa huhtikuun ajan. Minulta on esillä yksi teos sarja "Kaiken keskellä yksin". Grafiikan tekeminen on mulle tosi rentouttavaa ja tykkään tehdä tekniikkakokeiluita. Aiheiden ja kuvien keksiminen on toisinaan haastavampaa. Kun taas prosessi ja tekniikkaa kiehtovat tällä hetkellä enemmän. Erilaisten tekniikoiden kokeilu ja yhdistely on ehkä tärkeintä mulle taidegrafiikkaa tehdessä. Mikä on ehkä hieman hassuakin toisinaan. Joskus kun mulla on oma prässi niin tulee siitä tekemisestä astetta helpompaakin. Aion jatkaa vitriinikehyksiin erilaisten kollaasin omaisten teosten tekemistä. Se jollain tapaa kiehtoo minua todella paljon.



3/25/2018

The Sketchbook project

Osallistuin viimein tähän luonnoskirja projektiin, jota jo viime vuonna haaveilin. Aika alkaa olla lopussa ja vielä on aika monta sivua jäljellä. Tekniikaat vaihtelevat paljon luonnoskirjassa, mikä on hyvin ominaista myös omalle työskentelylle noin yleensä. 

Luonnoskirja työskentelyä pitäisi harrastaa enemmän ja rennommin. Opiskeluajoiltani minulle on jäänyt jonkinlaiset paineet luonnoskirjatyöskentelyyn. Mikä on jotenkin tosi kummallista, sillä eihän niitä tarvitse kenellekkään näyttää ja sinne voisi vaan tehdä mitä tahansa ja rentoutua sen kanssa. Joskus se kuitenkin tuntuu ylitsepääsemättömältä. Ehkä suurin syy siihen on etten koe olevani kovinkaan hyvä maalaamaan tai piirtämään, joten luon itselleni paineita tehdä sitä.





3/09/2018

Työskentelyn kevät


Käynnissä on ollut monta erilaista taiteelliseen työskentelyyn liittyvää projekti. Se on aivan huippu tunne, kun on uuden äärellä tai on moni täysin erilaisia juttuja meneillään. Ja se vielä, että niille kaikille on aikaa. Moni aina kyselee mitä teen? Mitä sulla on nyt meneillään? Ei sitä edes oikein aina itse tiedä mitä kaikkea sitä on meneillään. Ennen kun alkaa listaamaan asioita. Olen työskennellyt edelleen grafiikan parissa, huhtikuussa on grafiikan porukan kanssa luvassa näyttely Café Gopaliin. Katsotaan montako teosta ehdin sinne tekemään! Haaveilisin ainakin kolmesta vitriinikehys työstä. 

Sen lisäksi meillä on neljän hengen työryhmä ryhtynyt pyörittämään uutta taidegalleriaa Tampereella. Galleria Hieta sijaitsee Lielahden kartanossa ja on matalan kynnyksen, korkeatasoisen taiteen esityspaikka. Tällä hetkellä on avoinhaku käynnissä gallerian kahdelle näyttelyajalle. Vielä siis ehtii hakemaan mukaan! Valinnat tehdään pääasiassa teoksien perusteella, eikä tekijöiden ansioluettelon perusteella. Galleriassa on poikkeavaa juuri se että se on ilmainen sekä taiteilijalle että näyttelyviraille. Vietimme Gallerialla juuri eilen avajaisia! Avajaisiin saapui yli 100 henkeä, mikä oli erittäin hienoa ja viestii todella siitä, että tämän kaltaiselle toiminnalle on varmasti kysyntää Tampereella. 


Seuraavat asiat on taiteilija verotuksen tekeminen. Kaikkien viime vuoden kuittien merkkailu ja niiden aiheuttama päänvaiva. Toisaalta se on ihan kivaakin homma, sellaista järjestelemistä ja asioiden listailua. Josta minun luonteeni toisinaan pitää. Sen lisäksi olen hakenut viime aikoina kaikki mahdollisia kulttuurialan töitä. 

Näyttelyhakuja on tullut myös tehtyä ja tiedossa olevat näyttelyhaut on ainakin aikalailla suunniteltuina ja hakemuset aloitettuina. Mutta näyttelyhakemuksien tekeminen tietää myös sitä, että pitää miettiä myös niitä teoksia pitäis alkaa tekemään. Sekä ehkä jopa sitäkin tarvitsisiko niiden tekemiseen myös vähän apurahojakin. Teosten tekeminen on myös hieman mysteeri. Mutta noo yleensä ne näytelyajatkin onkin sitten vasta vuoden päähän. Eli tässä on hyvin aikaa kieteyttää ajatuksensa teoksien osalta. Kun on aiheet ja teemat jota kuinkin tiedossa, niin antaa prosessin sitten vaan viedä mukanaan. Näyttelyitä haen sekä yksin, että kolleegan kanssa sekä Kissankulta kollektiivin kanssa. Eli peukkuja pystyyn, että kaikki suunniteltu onnistuu ja vielä aikataulullisesti on toimiva. 

3/06/2018

Tampere Film Festival 2018

Ei ole vielä yhtenä vuotenakaan pettänyt. Mitkä tänä vuonna itseäni henkilökohtaisesti kiinnostavat. Ehdottomasti eniten kiinnostaa Māoriland -elokuva kokonaisuus. Se on itselle jäänyt niin vieraaksi, että se kiehtoo sen takia ehkä eniten. "Maorit ovat Uuden-Seelannin alkuperäiskansa. Tämä maorielokuvien ohjelmisto on ylistys maorilaisen elokuvataiteen whakapapalle eli sukupolvien yhteydelle." kirjoitetaan filkkojen sivuilla. 

Toinen todella kiinnostava kokonaisuus on Viro 100! Mukana on todella mielenkiintoisia lyhyt elokuvia. Suurena Viro fanina nämä kaikki kiinnostavat minua. Itseäni kiinnostaa eri toteen nämä Estonian Academy of Arts animaatio kokonaisuus. Niistä muutaman olenkin jo aikaisemmin nähnyt. Sen lisäksi nostaisin esiin BFM  Baltic Film, Media, Arts And Communication School. Näihin kiinnostavuus ehkä tulee juurikin siitä, että mitä nuoret tekijät tekevät juuri nyt. Mukana on niin dokumentaarista kuin fiktiivistä lyhytelokuvaa. 

Kolmas kiinnostava kokonaisuus on Queerscenes, joka on varmasti ajatuksia herättävä kokonaisuus. Kokonaisuus vaikuttaa mielenkiintoiselta ja kattavalta.

Puolalaisia elokuvia onkin tullut jonkin verran törmättyä eri filmifestareilla. Sieltä on tullut ja tulee aina mielenkiintoisia elokuvia. Muistaakseni yle teemalakin on aikoinaan ollut Puola teemaisia viikkoja. Tällä kertaa nämä puolalaiset leffat, ehkä hieman väistyvät näiden muiden kokonaisuuksien takia. 

Ennen kaikkea teille jotka että pääse katsomaan paikan päälle elokuvia, voitte katsoa ja äänestää Uusi kino elokuvavoittajaa Yle Areenassa. Monta hauskaa, hyvää ja hienoa lyhyttä pätkää katsottavissa. Itse en ole vielä päättänyt mitä äänestäisin. Aikaa katselulle ja äänestämiselle on lauantaihin. 

Tämän vuotinen ohjelmakartta printti oli aivan huikean hienosti tehty!