3/09/2018

Työskentelyn kevät


Käynnissä on ollut monta erilaista taiteelliseen työskentelyyn liittyvää projekti. Se on aivan huippu tunne, kun on uuden äärellä tai on moni täysin erilaisia juttuja meneillään. Ja se vielä, että niille kaikille on aikaa. Moni aina kyselee mitä teen? Mitä sulla on nyt meneillään? Ei sitä edes oikein aina itse tiedä mitä kaikkea sitä on meneillään. Ennen kun alkaa listaamaan asioita. Olen työskennellyt edelleen grafiikan parissa, huhtikuussa on grafiikan porukan kanssa luvassa näyttely Café Gopaliin. Katsotaan montako teosta ehdin sinne tekemään! Haaveilisin ainakin kolmesta vitriinikehys työstä. 

Sen lisäksi meillä on neljän hengen työryhmä ryhtynyt pyörittämään uutta taidegalleriaa Tampereella. Galleria Hieta sijaitsee Lielahden kartanossa ja on matalan kynnyksen, korkeatasoisen taiteen esityspaikka. Tällä hetkellä on avoinhaku käynnissä gallerian kahdelle näyttelyajalle. Vielä siis ehtii hakemaan mukaan! Valinnat tehdään pääasiassa teoksien perusteella, eikä tekijöiden ansioluettelon perusteella. Galleriassa on poikkeavaa juuri se että se on ilmainen sekä taiteilijalle että näyttelyviraille. Vietimme Gallerialla juuri eilen avajaisia! Avajaisiin saapui yli 100 henkeä, mikä oli erittäin hienoa ja viestii todella siitä, että tämän kaltaiselle toiminnalle on varmasti kysyntää Tampereella. 


Seuraavat asiat on taiteilija verotuksen tekeminen. Kaikkien viime vuoden kuittien merkkailu ja niiden aiheuttama päänvaiva. Toisaalta se on ihan kivaakin homma, sellaista järjestelemistä ja asioiden listailua. Josta minun luonteeni toisinaan pitää. Sen lisäksi olen hakenut viime aikoina kaikki mahdollisia kulttuurialan töitä. 

Näyttelyhakuja on tullut myös tehtyä ja tiedossa olevat näyttelyhaut on ainakin aikalailla suunniteltuina ja hakemuset aloitettuina. Mutta näyttelyhakemuksien tekeminen tietää myös sitä, että pitää miettiä myös niitä teoksia pitäis alkaa tekemään. Sekä ehkä jopa sitäkin tarvitsisiko niiden tekemiseen myös vähän apurahojakin. Teosten tekeminen on myös hieman mysteeri. Mutta noo yleensä ne näytelyajatkin onkin sitten vasta vuoden päähän. Eli tässä on hyvin aikaa kieteyttää ajatuksensa teoksien osalta. Kun on aiheet ja teemat jota kuinkin tiedossa, niin antaa prosessin sitten vaan viedä mukanaan. Näyttelyitä haen sekä yksin, että kolleegan kanssa sekä Kissankulta kollektiivin kanssa. Eli peukkuja pystyyn, että kaikki suunniteltu onnistuu ja vielä aikataulullisesti on toimiva.