10/12/2019

Kirjojen sidontaa

Aina välillä on meneillään kausia, jolloin hullaantuu milloin mistäkin. Blogin suhteen olen jo "luovuttanut" tänne syntyy juttuja sitä mukaan kun se tuntuu hyvältä. Eli kovin harvoin, koska kahdet opinnot, päivätyö museolla sekä työhuonetyöskentely näyttelyitä varten vievät jota kuinkin kaiken ajan tai melkein enemmänkin, jos vaan tunteja vuorokaudessa riittäisi.

Viimeisin hullaantuminen oli kirjojen sidonta. Koptisidoksen opettelua ja materiaalien metsästystä, lähinnä omista kaapeista löytyi riittävästi materiaalia ammentaa monta kivaa pikkuista kirjaa. Kirjojen sitominen on paitsi rentouttavaa myös palkitsevaa. Sitominen vaatii todella keskittymisestä. Kirjojen sitomisen maailma on taas täysin omansa. Olen joskus tehnyt aiemminkin muutamia kirjasidontoja, mutta koptisidokseen en ollut ehtinyt vielä kunnolla aiemmin perehtyä.

Sidokset eivät ole täydellisiä ja parhaiten tehtyjä, mutta olen itse kuitenkin tyytyväinen. Ja pyrkimykseni oli ennen kaikkea nauttia tekemisestä ja kehittyä sitten siinä samalla. On myös huippua, että mitä vaan voi alkaa opetella myös internetistä löytyvin ohjein, joita on todella paljon. Materiaalinen etsiminen saattaa olla jokseenkin vaikeata löytää toisinaan.

Lopuksi haluaisin jakaa vielä minun yhden lemppari instagram tilinLilou Estúdio