8/23/2016

Designtori Tampere

Tampereen designtori tulee taas. Tule sinäkin paikalle ihmettelemään. Itse olen mukana Rajatilan myyntinäyttelyssä! Sieltä voi tehdä nyt syksyn taidehankinnat! Löytyy grafiikkaa, maalauksia, piirrustuksia, kortteja, tarroja ja julisteita nyt ainakin. Varmasti on vaikka mitä muutakin! Tulehan poikkeamaan ja tekemään taidelöytöjä!


ps. värkkäilin tämän julisteen, josta nyt näette sitten kaiken tarvittan infon ! 
TERVETULOA! 

 


8/12/2016

Solargrafiaa, osa kaksi



Solarigrafian valmistus on vaan jatkunut. Ensimmäiset tai ainakin yhden otan pois lokakuun lopussa. Nämä uudet saakin sitten olla taas pidempään, kun valo sen kuin vähenee. Nyt kun näitä kameroita on niin varmaan sitten keväällä pistän uusien papereiden kanssa kamerat ulos. Nämä kuvat tulee olemaan osa mun isompaa teossarjaa, mistä olen suunnitellut tekevänä myös kirjan. Näiden ulkona otettujen solarigrafia kuvien lisäksi, teoskokonaisuus tulee todennäköisesti sisältämään diafilmille kuvattuja kuvia. Sekä muutaman virkeen tekstejä. Niistä sitten lähemmin lisää.




Siinä vähän tarvike kuvaa. Viisi valmista neulanreikäkameraa, sakset, mustaa ilmastointiteippi, mustaa sähköteippiä sekä valokuvapaperia. 




Papereiden asettelua punaisessa valossa. Leikkasin pyöreään purkkiin täysin sen mallisen paperin sisään. Jännittävää mitä näihin tulee nyt sitten piirtymään ja tuleeko tämä onnistumaan lainkaan. 



Teos tulee aiheeltaan liittymään lapsuuteeni, ympäristöön, ihmisen kasvuun ja suvunperintöön. Olen alkanut tehdä taustatutkimusta aiheestani. Henkilökohtaisista lähteistäni ympäriltäni sekä aiheesta olevista tutkimuksista, artikkeleista ja samaa aihetta kantavista taideteoksista. Työskentelyyni liittyy aina vahvasti taustatutkimuksen tekeminen. Haluan kehittää itseni, oppia uutta ja tulla tietoiseksi erilaisista ihmisten toimiintaa liittyvistä aiheista. Lukuvinkkejä otetaan siis vastaan!



8/05/2016

Teetä teetä ja teetä

Tänään nautitaan Veiströmin minttu inkivääri mate -teetä.  Ja ai että, on muuten hyvää. Raikasta tällee kesäaikana, vaikka onkin kuumaa. Niiskuneitikin näyttää peukkua! Mukana menossa vielä on pari belgialaista simpukka suklaakonvehteja!

Tampereen keskustasta löytyy teekauppa Veiströmin liike kävelytien varresta aivan keskustasta. Liike on pieni ja suloinen täynnä ihania teitä. Tämä kyseinenkin tee on ostettu sieltä. Teekaupassa on asiansa osaava ja mukava henkilökunta. Teekauppa toimii myös nettikauppana ja löydät sen  TÄÄLTÄ. 
Nettisivuilta löytävät myös muut myyntipisteet sekä mahdollisia kursseja, hauduttajan blogi sekä listän ravintoloista ja kahviloista, joissa heidän teitään tarjoillaan. Kannattaa siis tutustua sivustoon, jos teet kiinnostavat, etkä ole ennen törmännyt Veiströmiin. Vinkkinä he valmistavat myös loistavaa jääteetä, mitä voi ostaa teekaupasta ja jota saa ainakin mm. Tampereen Pella's Cafeesta! 

Kirjojen sidontaa

Aloin vanhoista kirjoista ja kierrätyspaperista tehdä itselleni luonnoskirjoja. Tuntui, ettei teoksia oikein synny näin valmistumisen jälkeen. Ideoita on vaikka millä mitalla, mutta niitä teoksia ei vaan synny se viimeinen kiteytys suunnitelmaan on todella vaikeaa. Aloin siis tehdä luonnoskirjoja. Sitoa vanhoista papereista sivuja luonnoskirjoihin ja ottamalla vanhoista kirjoista kansia niitä varten.

Tekeminen on kivaa ja rentoa. Mutta silti pikkutarkkaa ja keskittymistä vaativaa hommaa. Nyt on tarkoitus tehdä oluksi kaksi noin 90sivuista luonnoskirjaa. Katsotaan sitten innostunko tästä niin paljon, että jatkan vielä kierrätetyillä materiaaleilla näitä lisää.

Kun pää on tyhjä taiteentekemiseen on hauska kuitenkin tehdä muunlaisia asioita käsillä, mitkä vaativat täydellistä keskittymistä. Olen ihminen, jonka on vaikea keskittyä yhteen asiaan kerralla. Saatikka työstää vain yhtä teosta kerralla. Sen takia yleensä teokseni ovat monimuotoisia. Nämä asiat pätevät arkeen myös. Kun istun kotisohvalla katsomassa tv:tä saatan kirjoittaa blogia ja kuunnella sarjaa ja väillä katsoa tarkemmin. Tai sitten vieressäni on neulekori mistä otan kutimet, kirjontatyön tai virkkuutyön esiin. Vaihtoehtoja on monia. Vieressä voi olla värityskirja tai luonnoskirja ja kyniä. Tai sitten vaan puhelin ja tulee tarve katsoa Instagramia tai jotain muuta.





8/04/2016

Muotokuvausta sadesäässä

Tänään olin kartoittamassa kuvauspaikkoja. Sää ei ollut mitenkään kaikkein paras, ukkoskuuroja tuli välillä taivaan täydeltä, mutta onnistuimme nappaamaan huvinvuoksi myös muutaman kivankin kuvan ajan. Paikat osoittautuivat hyviksi ja kivoiksi potrettipaikoiksi tulevaisuuteen. Aiksemminkin on tullut paljon kuvattua näillä nurkin, mutta niistä kuvista on jo ainakin vuosi aikaa. Paikat eivät kuitenkaan olleet pahemmin muuttuneet ja näyttivät kauniilta myös sadesäässä. 






Kameran eteen pääsi serkkuni, jota myös veljeksi kutsun. Sateessa kuvaaminen oli loppujenlopuksi aika hauskaa hommaa. Vaikkakin ei kaikkea tullut kokeiltua ja kauhean kauan viihdyttyä. Ihmisten kuvaaminen on kivaa ja eteenkin ajan kanssa, luonnossa ja luonnonvalossa. Metsät ja merimaisemat miellyttävät silmääni ja kaunis Suomen luonto on niin tärkeä elementti, että se luo muotokuviin kauniin tunnelman.