8/05/2016

Kirjojen sidontaa

Aloin vanhoista kirjoista ja kierrätyspaperista tehdä itselleni luonnoskirjoja. Tuntui, ettei teoksia oikein synny näin valmistumisen jälkeen. Ideoita on vaikka millä mitalla, mutta niitä teoksia ei vaan synny se viimeinen kiteytys suunnitelmaan on todella vaikeaa. Aloin siis tehdä luonnoskirjoja. Sitoa vanhoista papereista sivuja luonnoskirjoihin ja ottamalla vanhoista kirjoista kansia niitä varten.

Tekeminen on kivaa ja rentoa. Mutta silti pikkutarkkaa ja keskittymistä vaativaa hommaa. Nyt on tarkoitus tehdä oluksi kaksi noin 90sivuista luonnoskirjaa. Katsotaan sitten innostunko tästä niin paljon, että jatkan vielä kierrätetyillä materiaaleilla näitä lisää.

Kun pää on tyhjä taiteentekemiseen on hauska kuitenkin tehdä muunlaisia asioita käsillä, mitkä vaativat täydellistä keskittymistä. Olen ihminen, jonka on vaikea keskittyä yhteen asiaan kerralla. Saatikka työstää vain yhtä teosta kerralla. Sen takia yleensä teokseni ovat monimuotoisia. Nämä asiat pätevät arkeen myös. Kun istun kotisohvalla katsomassa tv:tä saatan kirjoittaa blogia ja kuunnella sarjaa ja väillä katsoa tarkemmin. Tai sitten vieressäni on neulekori mistä otan kutimet, kirjontatyön tai virkkuutyön esiin. Vaihtoehtoja on monia. Vieressä voi olla värityskirja tai luonnoskirja ja kyniä. Tai sitten vaan puhelin ja tulee tarve katsoa Instagramia tai jotain muuta.