7/09/2024

Sellpy kokemuksia parin vuoden ajalta

Otin pikaisesti kuvat kaikista, mitä tällä kertaa ajattelin laittaa Sellpyyn myyntiin. Ensimmäisen kassini lähetin kokeilu mielessä 2022 Sellpyn kautta myyntiin. Olin viime kesään asti ihan tyytyväinen lajitteluun, myyntiin ja palveluun ylipäätään, joten keväällä 2023 tilasin lisää kasseja, kolmen ilmaiseksi saamani kassien ohella. 

Sitten viime kesänä todella petyin kassien lajitteluun ja hinnoitteluun, palvelun hinnat kallistuivat ja entistä vähemmän jäi enää itselleni mitään. Olin ensimmäisissä kasseissani lähettänyt sellaisia vaatteita, joita olin lähivuosina yrittänyt myydä loosi- ja rekkikirpputoreilla pois. Mutta kun vaatteita oli jäänyt silti, lähetin ne sitten Sellpyn kautta osa myyntiin ja osa meni Punaisen ristinkeräys laatikoihin. 

Olen nuoruudessa ollut todella kova ostamaan vaatteita, en edes halua ajatella miten paljon olen rahaa niihin laittanut vuosien varrella. Vaikka olenkin ollut aina todella pihi laittamaan niihin rahaa. Vaatekaupassa töissä olessa henkilökunta alennukset aletuotteista olivat niin halpoja. Toki uusien vaatteiden ostaminen ei ole vuosiin kyllä ollut ongelmani, vaan kirpputoreilta käytettyjen vaatteiden raahaaminen kotiin. Vaatteiden hankinta kirpputorilta on aina ollut erittäin matala kynnys minulle. Usein ne vielä lähtevät sovittamatta mukaan. Sanotaan että nyt viimeiset viisi vuotta, olen niihinkin suhtautunut todella kriittisesti ja sovitan, jos hiemankin epäilen, että se ei välttämättä sovikkaan päälleni. 

Vaatekaappini on painon nousujen takia ja erilaisten elämän tilanteiden takia muuntunut aika paljon ja sekin on yksi seikka mikä turhauttaa. Eteenkin takeissa näkee aina nopeasti kehon muutokset ja ne eivät vaan istu enää päälle. 


Mitä Sellpyyn on sitten menossa ja miten homma toimii?



Takaisin siihen Sellpyyn mistä aloin puhua. Eli otin todella nopeasti kuvan kassin sisällöstä. En tehnyt sitä parille viimeiselle kassille, ja olisi todella pitänyt. Sillä käsittelyajat ovat pitkiä ja kun sain tuotteet hyväksyttäväkseni ja katsottua mitä on hylätty oli myös joku hylätty "ruokana" pois myynnistä. Ja kassissa ei todellakaan ollut mitään edes ruokaan viittaavaa. Joten nyt aion tarkemmin tutkia miten lajittelu tällä kertaa toteutuu. 

Kassien lähettämisestä on itselleni tullut eräänlainen tutkimusmatka. Sillä täysin sama tuote on toisella kertaa päätynyt myyntiin ja toisella ei. Voisin tehdä vaikka aivan oman postauksen aiheesta minkälaista epäselvyyttä kassin käsittelyssä on ja miten moni on myyty lopulta paljon kalliimalla, kun ehdotettu hinta. Pitkästä ja vuosia kestäneestä loosi- ja rekkikirppari myynneistäni on todella ollut hyötyä hinnoittelun osalta ja olen osannut hyvin hinnoitella uudestaan Sellpyn antamat hinnat. 

Haluan jakaa nyt tämän kassin sisällön, jotta voin analysoida teille mitkä vaatteet pääsevät myyntiin, mitkä ovat niille ehdotetut hinnat, mitkä vaatteet hylätään ja miksi sekä miten vaatteet lopulta myyvät. Tällä kertaa odotin viikon, että kassi päästiin noutamaan. Aiemmin se on noudettu tilauksesta seuraavana päivänä Kun kassi oli kahden viikon jälkeen rekisteröity Sellpyn vastaan ottamaksi. Samalla tuli ilmoitus, että kassin käsittelyyn on aikaa 18 viikkoa. Tällä hetkellä odotus aikaa on noin 6viikkoa. 

Joten kuullaan noin kuuden viikon päästä tästä lisää!