7/10/2016

Kotona kaappi notkuu teetä

Päätin alkaa kirjoittamaan kivoista asioista. Asioista, joista nautin ja joita rakastan. Tänään kirjoittan teen juonnista. Tee hullu, kun olen. Teen juominen on minulle ollut aina tärkeää. Aikoinaan teen juontini lisääntyi lukio aikoina. Niin hassulta, kun se kuulostaa oli vielä pikku ystävä erään kolmen tyypin kanssa. Nämä ystävävykset kävivät aina lukiossa kioskilla, mitä minä ja muutama muu pyöritimme, he ostivat lähestulkoon joka välitunti teetä. Aikaa tästä on siis jo 8vuotta."Jengin" yksi osapuoli, nykyinen avomieheni. Oli himo teen juoja ja sitä hän on edelleen. Kotoa meiltä löytyy aika paljon teetä. Ikää kuin teetä joka hetkeen. Molemmilla on toisinaan aina jokin suosikki, mitä juodaan pitkään. Niin pitkään, että kyllästytään ja vaihdetaan johonkin muuhun. Tällä hetkellä mulla itselläni on erilaiset minttuteet suosiossa. Toki mustia ja vihreitäkin sekä valkoisia tulee juotua. Kun taas toinen kahmii maté teetä aikoinaan Argenttiinasta tuliasiksi saadusta mukista. Kun hullaannun johonkin asiaan siitä on otettava selvää ja sitä tapahtuu usein. Tietyt asiat säilyvät pidempään ja tietyt katoavat. Teekulttuuri on niin moninainen maailmalla, että siitä riittää selvitettävää. Se jaksaa kiehtoa minua aika ajoin enemmän ja taas toisinaan vähän vähemmän.  



Keittiön seinää koristaa teatowel, jonka aikoinaan ostin Derbystä. Siinä on ohjeet täydellisen teen haudutukseen, infoa teelaaduista sekä muuta hauskaa pikku tietoa. Kuten, 4kuppia päivässä teetä on todettu olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Teetä löytyy, jos jonkin moista. Pitää löytyä tilanteeseen kun tilanteeseen. Valikoima on kyllä vähentynyt lähiaikoina todella roimasti, sillä olemme tavallaan sopineet, että vanhoista on päästävä paremmin eroon ennen kuin tulee paljoa lisää uusia. Jotkin teestä mitä emme ole pystynyt juomaan on annettu eteenpäin.  

 Yllä oleva kuva on meidän teehyllystä, sääli että meillä on pieni keittiö, joten tältä näyttää meidän teekaappi. Kaikki teet on sullottu yhteen kaappiin, eikä oikein ota selvää mitä kaikkea sieltä löytyykään.  

 Tässä lista tee merkeistä mitä kaapistamme löytyy eniten: 
Yogi Tea 
Pukka Herbs
Whittart
The English Tea Shop 
Veiström
Forsman  

Näitä löytyy ehdottomasti eniten, mutta sitten on paljon lahjaksi saatuja teepakettaja. Aikoinaan useampi vuosi sitten join paljon Clippersin teitä, mutta niihin ehkä tuli hieman kyllästyminen ja eteenkin niihin pussiteihin. Useamman vuoden on tullut suosittua paljon irtoteetä. Joten pussit ovat lähinnä se nopea ratkaisu. Mutta jos ruvetaan oikeasti teetä juomaan, ystävien seurassa tai illalla on irtotee yleensä se valinta.  Jääteet ja erilaiset teejuomat ovat olleet viimeaikainen innostukseni kohde, joten niistä varmasti lisää. Samoin teemerkeistä ja laaduistakin ihan omina postauksinaan.


  ♥