7/11/2016

Teekukkaisista



Jasmiini teekukka on ihan todella kaunis, vaikka siinä ei olekkaan kauniita värejä. Tee aukeaa todella hitaasti, sekä maun saaminen kestää myös. Tämä tee vaatii kärsivällisyyttä. 



Teekukat ovat kaunista katseltavaa. Tämä kysyinen tee oli hyvin miedon makuinen ja tuoksultaa todella jasmiininen. Kysyinen teekukka pakettini on jo aika vanha, joten varmasti myös vähän jo menettänyt makuaan. Itse en siiviöi teekukkaa, jossain ohjeissa sanotaan, että pitää ehdottomasti tehdä teekannuun ja siivilöidä toiseen mukiin juotavaksi. 

Teekukat ovat kiinalainen erikoisuus. Jotka sidotaan käsin kokoon. Teekukat eivät vaadi mitään erityistä, ne vaan laitetaan n. 80 asteiseen veteen. Niiden annetaan avautua rauhassa koskematta niihin, jottei niiden rakenne hajoa. Hienoiten kukka tietenkin tulee esiin lasisessa teemukissa tai teekannussa. Jotta siitä voi nauttia, kun se hiljalleen aukeaa. Muki tai lasi kannattaa olla leveä, jotta kukka pääsee oikeuksiinsa. Kukan voi käyttää useita kertoja uudelleen, sillä siitä riittää yleensä noin 4-5 mukilliseen.









    













Toinen teepostaus heti perään. Seuraavaksi jotain muuta!