7/29/2016

Museokortti jo toista kierrosta

Mulla on ollut nyt jo reilu vuoden museokortti käytössäni. Heti vaihdosta palatessani ensimmäisenä hankin itselleni museokortin. Mikä on ollut aivan loistava valinta, on tullut käytyä enemmän museoissa ja vaikka rahatilanne olisi jonain hetkenä todella huono on minulla museo kortti kukkarossani, jolla pääsen "ilmaiseksi" museoon. Taino ei ilmaiseksi, mutta olen maksanut 54euroa etukäteen vuoden museomatkastani.  (Nykyään kortti uutena on 59euroa)

 Museokortti kurkistaa kukkarosta ja muistikirja kulkee aina näyttelyissä mukana.

Viimeaikaiset näyttelyni missä olen vieraillut ovat olleet Tampereella lähinnä. Tampereen museokortti kohteet ja näyttelyt ovat tällä hetkellä hyvin otolliset.


1. Lenin museo - joka on juuri noin vuosi sitten uudistettu täysin. Museossa tutustutaan mm. miten Lenin  vieraili Tampereella ja missähän kävi ja miksi. Käydään ajan historiaa Venäjän vallankumouksesta ja toisesta maailmansodasta, Stalinin vankileirejä unohtamatta edeten Neuvostoliiton romahtamiseen ja käsitellen Suomen ja Venäjän suhdetta. Museossa ei ehkä ole täysin mullistavaa tietoa, mutta pian museosta ja sen visuaalisuudesta.(ps. museokauppa on suloinen!)

Verkkosivut
http://www.lenin.fi

2. Tampereen taidemuseo -  tällähetkellä museolla on aina 11.9. Vuoden nuoritaitelija Reima Nevalainen. Joka on todalla vierailun veroinen mielenkiintoinen näyttelykokonaisuus. 

Verkkosivut

3. Vapriikki - nyt ovat meneillään vaihtuvat näyttelyt: Vuoden luontokuvat 2015 / Hurriganes / Pahkasika / Jääkauden jättiläiset / Postimuseo: Salaista jääkäripostia. Hyviä näyttelyitä, jokainen. Viime vierailulla vietin museolla aikaa yksikseni kaksi ja puoli tuntia. Pysävinä näyttelyinä Vapriikissa voi käydä katsomassa: Jääkiekkomuseo / Postimuseo / Kivimuseo / Nukkenäyttely / Mediamuseo Rupriikki /Luonnontieteellinen museo / Innovaatiot / Tampere 1918 / Tammerkoski ja kosken kaupunki 
23.9. aukeaa TEXO:n 10. tekstiilitaiteen triennaali, joka kiinnostaa itseäni aivan järjettömän paljon. Sitä odotellessa siis. 

Verkkosivut

4. Sara Hildén -  Ron Mueck. Hän ei paljoa esittelyitä kaipaa. Aivan mahtavia ja näkemisen arvoisia hyperrealistisia veistoksia. 

Verkkosivut








Tässä loppuun vielä museokortin nettisivuilta poimittu lista Tampereelta löytyvistä museoista, joissa käy museokortti. Osa listan museoista on Vapriikin museokeskuksen sisällä, joten näin äkkiä laskettuna erillisiä paikkoja on Tampereella kahdeksan.






189Emil Aaltosen museo Tampere
190 Hiekan taidemuseo Tampere
191 Lenin-museo Tampere
192 Museo Milavida Tampere
193 Postimuseo Tampere
194 Sara Hildénin taidemuseo Tampere
195 Suomen Jääkiekkomuseo Tampere
196 Tampereen museot, Kivimuseo Tampere
197 Tampereen museot, Museokeskus Vapriikki Tampere
198 Tampereen taidemuseo - Pirkanmaan aluetaidemuseo Tampere
199 Tampereen taidemuseon Muumilaakso Tampere
200 Työväenmuseo Werstas Tampere