1/21/2017

Kuopion miniloma

Kuopion pikainen vierailu oli hyvin mielenkiintoinen ja tuottoisia. Vierailimme taitelijakollektiivin "työtehtävissä" päivän Kuopiossa. Tutkiskelimme ilmapiiri ja tunnelmaa kaupungissa. Olin sitä ennen viimeksi vieraillut Kuopiossa 2011 keväällä. Silloin tori oli vain ammottava kuoppa. Nyt Kuopio näytti hieman tutummalta lapsuuden ajoilta. Tässä muutamia kuvia kävelyretkien varrelta kaupungilta. Kuopiossa oli yllättävän paljon mielenkiintoisia julkisiataideteoksia, joita ei välttämättä ensin edes huomannut. 





Kuopiosta löytyy myös neljä museokortti kohdetta. Itselläni ei tällä kertaa ollut aikaa mennä niihin kaikkiin. Mutta kaikki vaikuttavat hyvin mielenkiintoisilta. 


Itselleni tietenkin läheinen museo oli taidemuseo, jossa oli todella hyvin rakennetut näyttelyt. Vaihtuva näyttely oli mielenkiintoinen ja todella hyvä. Mutta haluaisin erityisesti mainita kokoelmanäyttelystä, joka oli erittäin mielenkiintoisesti ripustettu. Ehdottomasti parhaimpia kokoelmanäyttelyitä, mitä olen nähnyt. Näyttely oli rakennettu hyvin mielenkiintoisella tavalla, vaikka tila olikin kohtuu pieni. 

Tämän hetkinen vaihtuvanäyttely on enää 28.1. asti auki. Seitsemän jättiläistä, Antti Immonen, Timo Kokko, Sami Korkiakoski, Seppo Kääriäinen, Ulla-Mari Lindström, Tiina Tanskanen, Johanna Väisänen. Omia lempiteoksiani näyttelyssä oli Ulla-Mari Lindströmin luonnotieteellinen teoskokonaisuus. Aihe ja toteutustapa oli minun mieleeni. Yhden teoksen nimi oli ainakin Areca palm x esox lucius. Tiina Tanskasen neulanreikäkamerakuvat, koska neulanreikäkamerat Antti Immosen liikkuvat veistokset ovat myös aina kiehtoneet minua.



Ihastuin todella paljon tähän rakennukseen. Kunnes taas huomasin sen olevan vanha sairaalarakennus. Jonkin niissä kiehtoo minua. Todella usein huomaan ihailevani vanhoja sairaalarakennuksia. Niissä on usein jotain kolkkoa, mutta myös jotain hyvin mielenkiintoista.