1/26/2017

Tv-sarjat 2016

Tykkään todella paljon katsoa sarjoja nykyään. Pidän siitä, että voin katsoa sarjoja toisinaan putkeen tai joka ilta yhden jakson. Joskus tuntuu mahdottomalta odotella jaksojen tulevan. Kuten tällä erää Sherlock Holmsin kanssa on. Sen lisäksi sarjojen katsominen on mulle tosi usein myös toissijainen juttu. En välttämättä aina osaa keskittyä täysin. Pitää olla tosi hyvä sarja, jotta en tee mitään muuta samalla. No mitä sitten teen.




  1.  Käsitöitä, ihan kaikenlaisia. Pääasiassa kudon tai teen kirjontatöitä.
  2.  Sometan tai viestittelen ystävieni kanssa
  3.  Syön. 
  4.  Edessäni on kaiken maailman kalenterini, luonnoskirjojani ym. se on eri asia koskenko tai  teenkö niihin mitään keskittyneesti.
  5.  Mietin montaa asiaa harhailevasti
  6.  Treenaan
  7.  Katson sarjoja kulkuneuvoissa, matkustaessa.




Siinä ainakin nyt seitsemän asiaa mitä yleensä tv:n ääreen asetuttua tulee tehtyä. Henkilökohtaisesti se ei minua haittaa, joskus se haittaa seuraani kenen kanssa katson tv:tä, mutta sitten lopetan ja alan keskittyä. Saan sarjoista ja leffoista sen kaiken irti mitä haluankin, vaikka tekisin jotain muuta samalla. Mutta mitäs sarjoja sitä sitten tuli katsottua viime vuonna. Niitä on paljon, enkä varmasti muista enää edes kaikki, sillä en ole merkinnyt niitä minnekkään ylös. Ehkä nyt pitää aloittaa merkitsemään, jotta voi sitten vuoden lopussa katsoa, mitä sitä onkaan tullut katsoneeksi. Itse ehkä hieman järkytyin, kun googlailin ja hain mitä sarjoja tv:stä on näytetty vuonna 2016 ja mitkä ne olen katsonut, sen jälkeen selasin netflixin ja HBOn ja katsoin mitä sieltä olen viime vuoden aikana seurannut. En kylläkään kaikki kausia, mutta otin mukaan sarjat, joista olen katsonut vähintään yhden kauden, jätin pois ne sarjat joita olen katsonut muutamia jaksoja. Lopputuloksena sain 55 erilaisen sarjan listan. En edes halua ajatella montako tuntia se määrä tekee.



  1. Game of Thornes (uusin kausi)
  2. Vikings (1-3)
  3. Elementary 
  4. Stranger Things
  5. The OA
  6. Arrow
  7. Narcos
  8. River
  9. Lava Field
  10. Crossing lines
  11. Jessica Jones
  12. Frequency
  13. London Spy
  14. Jack Taylor
  15. Paranoid
  16. The Fall (uusin kausi)
  17. Sorjonen
  18. The Crown
  19. Dr. Foster
  20. Ylikomisario Banks
  21. Miss Fisher
  22. Gotham
  23. Penny Dreadful (1-3)
  24. Marcelle
  25. Black sails (1-3)
  26. Agent Carter
  27. Residue
  28. Black Mirror
  29. Slasher
  30. Reig
  31. Nousuvesi
  32. Docventures
  33. Kotiin takaisin
  34. Mammona
  35. Deutschland 83
  36. Doc Martin
  37. George Gentlyn tutkimukset
  38. Komisario Lewis
  39. Bloomsburyn ryhmä
  40. Pahan vanki
  41. Palava pensas
  42. Quirke
  43. Ryhmä Pullman
  44. Vera Stanhope tutkii
  45. Blindspot
  46. Arne Dahl
  47. X- Files
  48. Metsien kätkemä
  49. Beck
  50. Pako pimeydestä
  51. Dicte
  52. Olive Kitteridge
  53. Matikkamurhat
  54. Miehitetty
  55. Luther




Mitkä sarjat sitten jäivät parhaiten mieleen? Mitkä koskettivat minua?
Mistä sarjoista sain edes jonkinlaisia väristyksiä?

Mitkä tästä listasta ensin poimisin olisi ehdottomasti Stranger Things. Sarja oli juuri niin hyvä, mitä siitä on kirjoitettu. Sarja oli kivaa vaihtelua ja kaikin puolin hyvin tehty. Miellytti erityisesti visuaalisesti minua. Sen teki ehdottomasti sen kasari henkisyys. Odotan siis innolla tänä vuonna tulevaa toista kautta! Toisaalta vaatiiko sarja jatkoa? Tuleeko sarjan toisesta kaudesta yhtä hyvä?

Toisena The OA, joka oli myös vallan mielenkiintoinen scifimysteeri. Toisaalta hyvin raskasta seurattavaa juonen kulun epämääräisyyden tähden. Välillä putoili hetkeksi kärryiltä ja toimintaa ei pahemmin löytynyt vaan kyseessä oli hyvin pohdiskelevaa draamaa. Tykkäsin kyllä sarjasta, vaikka se ei täysi kymppi omasta mielestäni ollutkaan.

Kotimaisista uutuuksista Sorjonen pääsi yllättämään, olemalla oikeasti kohtuu hyvä poliisisarja. Vielä on hieman hiettovaa, jotta pääsee naapurimaiden dekkarisarjojen kanssa kilpailemaan. Mutta sarja oli kivasti oivaltanut, että sen tapahtuma voivat olla itä-Suomessa ja näin antaen vähän erilaista, mitä naapurimaittemme dekkarisarjat. Kuten listasta näkyy olen suuri pohjoismaisten rikossarjojen katselija. Johtunee osittain äitini kiinnostuksesta niitä kohtaan.

Blindspot oli suhteellisen huono sarja. Huvitti miten joka paikkaan juostiin aina kauheat aseet kourissa ja aina alkoi samanlainen räiske. Juoni oli mielenkiintoinen, mutta toteutus ontuva ja täynnä aukkoja.

River ja Jack Taylor taas miellittyvät minua ja sopivat lyhyiksi tv-sarjoiksi. Joihin ei kaipaa jatkoa. Pidän ylipäätään paljon pohjoismaalaisten sarjojen lisäksi brittisarjoista. Netflixistä brittisarjojen osiosta ei taida löytyä sarjaa jota en olisi katsonut.  Riverin ainutlaatuinen kerronta oli mielestäni jotain vaihtelua ja uutta.

Luther-sarjassa erityisesti Idris Elban roolihahmo on hyvin tehty ja mielenkiintoinen. Luin, jostain artikkelista, että ks. sarjasta ollaan tekemässä jenkkiversiota. Huhheijaa. Miksi? Ei mulla muuta. Idris Elba on mukana, mutta tuottajan roolissa. Sarjan jatkosta ei ole varsinaista tieto, mutta vaikuttaa siltä, että Elba on liian kiireinen ettei se ainakin ihan heti ole toteutumassa... sääli.